В неделя може и да няма избори, ще ги блокираме. С тази заплаха приключи близо 5-часовият протест на животновъди, биопроизводители, пчелари и други земеделски производители в София. За петък са насрочени нови стачни действия със затваряне на магистрали и гранични пунктове. 

Над 300 земеделски производители окупираха земеделското министерство в 11 часа. Тяхното недоволство и основни искания са незабавно да се изплатят субсидиите на всички фермери и служебният министър Христо Бозуков да отмени заповедта си за спиране на приема на нови заявления за подпомагане по мерки 10 за агроекология и 11 - за биологично земеделие.  Гневните стопани от Дупница, Благоевградско, Търговище и др. запалиха стар кошер и изсипаха оборска тор. 

Те не приеха покана да излъчат петима представители, които да се срещнат с министър Бозуков, а поискаха той да слезе и да обясни действията си пред тях. Това обаче не се случи и последва опит за насилствено влизане в министерството, което беше осуетено от полицията. Това предизвика земеделците да блокират бул. "Христо Ботев" и да решат да тръгнат към президенството. Това блокира за известно време движението по бул. "Стамболийски" и "Цар Освободител". Пред прозорците на президента фермерите останаха над час като настояваха Румен Радев да слезе при тях, за да му обяснят защо Бозуков трябва да остане в историята като първия служебен министър, който трябва да бъде изгонен. И тук те не приеха покана да излъчат представители, които да говорят с главния секретар на президента. Това обаче породи и напрежение сред самите протестиращи, заради опити на пчелар да влезе в президенството. След псувни и заплахи за саморазправа обаче се успокоиха и тръгнаха обратно към земеделското министерство. Първоначалното им намерение беше да блокират кръстовища, за по 20 минути, но само това на бул. "Мария Луиза" и "Тодор Александров" беше затворено за четвърт час от насядали на платното фермери. Там беше проведено и импровизирано съвещание, което реши да се обгради земеделското министерство и да не бъдат пуснат служителите му. Докато изминаха обратния път до агроведомството  обаче там вече ги чакаше кордон от жандармерия и полиция пред входа и дори металната решетка беше заключена. 

Бойко Синапов, член на УС на "Обединени български животновъди" обяви, че като мирни хора ще се приберат, защото времето за протеста им е изтекло, но стачката ще продължи в петък. Засега заканите на стопаните са тогава да блокират магистрала "Тракия" и Е79 край Кресна.  

Министърът има още малко време до петък да си отмени заповедта и да преведе парите на всички, после може и да няма избори, закани се отново Синапов.