Министерството на икономиката отказва да се превърне в заложник на корпоративни интереси. Това се казва в позиция, изпратена от пресцентъра на ведомството, във връзка с разпространения запис и обвиненията срещу служебния министър на икономиката Теодор Седларски.

Изнесените днес медийни публикации и тиражиран запис представляват манипулативно внушение, че министър Седларски „кадрува“ в екипа на дружества от Държавната консолидационна компания (ДКК), като уточняват, че министърът на икономиката е принципал на ДКК и в неговите правомощия е да извършва промени в ръководството на дружествата от неговата структура.

Изпълнителният директор на ДКК ЕАД и останалите членовe на борда бяха освободени наскоро заради продадената в нарушение на закона сграда на „Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки“ и заради лоши корпоративни практики в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, „ВМЗ“ ЕАД и други дъщерни дружества на консолидационната компания. Информацията за това вече беше оповестена от страна на Министерството на икономиката и е причина за промяна в персоналния състав на Съвета на директорите на държавната компания. Фактите за незаконната сделка се съдържат в конкретен доклад, за което е сезирана прокуратурата", пишат  от пресцентъра.