Правителственият авиоотряд с

поръчка за кетъринг за 36 000 лв.

36 000 лв. ще струва менюто за полетите на властта за година. Това става ясно от обществена поръчка за кетъринг на Авиоотряд 28, обявена в четвъртък.

От документа се разбира още, че колбасите трябва да са направени по “Стара планина”, сиренето по БДС, а маслото да е с минимум 82% масленост. Изпълнителят е задължен да осигурява денонощна доставка на храна в зависимост от часа и деня на полета. Освен безалкохолни и вода на борда ще бъдат сервирани и български чай, бира и вина.

Храните включват банички, сирена, колбаси и кроасани. За десерт ще имат торта “Гараш”, “Сахер”, чийзкейк и пресни плодове.

Изпълнителят на поръчката освен това ще има задължение да дава предварителен достъп до произведените артикули на представител на НСО, който да проверява хранителните продукти и напитки.

В менюто са включени английска и континентална закуска, зеленчуци на скара, броколи със синьо сирене, задушен бял ориз, тиквички с ориз и зеленчукова лазаня.

Салатите пък са зелена с краставици и репички, шопска и гръцка салата и редена с домати, краставици и плочка сирене. Включени са плата с банички, сирена и колбаси за двама или деветима пътници.