Антимафиоти и данъчни влязоха в офиси на компаниите под шапката на “ММ груп” в сряда в София във връзка с разследване за пране на пари и укриване на ДДС, което се ръководи от специализираната прокуратура. Данните досега показват, че бюджетът е ощетяван чрез внос на луксозни автомобили. Обект на внимание е фирмата “ММ Ауто”.

За разпити са били отведени служители на дружествата. Иззети са компютри, счетоводни книги и стотици документи. Все още няма повдигнати обвинения. Експертизи ще покажат размера на евентуалните злоупотреби. Офисите на фирмата на околовръстното шосе бяха затворени през целия ден.

Собствениците на компанията за внос на луксозни автомобили са в чужбина, научи “24 часа”. Проверяваната фирма се води на Даниела Монева, но зад нея стоят бизнесменът Марин Христов и майка му Мая, научи “24 часа”. Освен с внос на автомобили семейството се занимава с посредничество при застраховки на коли и строителство. Последният проект на “ММ груп” е модерен жилищен комплекс до Южния парк.

Сложната материя на укриването на ДДС и прането на пари може да забави повдигането на обвинения с няколко месеца, твърдят запознати. По същия начин преди година имаше акция в офисите на строителната компания “Агромах”. Случаят още се разследва и няма обвиняеми.