Във връзка с разпространени в медиите изявления на политически партии по повод задочния конфликт между председателя на БСК Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България призовава политическите сили в страната да не изпадат в популизъм и да не експлоатират темата в полза на тяснопартийните си интереси. Това съобщение разпространиха от пресцентъра на КРИБ.

Като национално представителна работодателска организация, КРИБ възразява срещу свеждането на обществения дебат по важни институционални теми до неформални разговори „на маса” и разпространяване на записи в интернет. Изразяваме дълбокото си убеждение, че отношенията между представителите на бизнеса и институциите следва да се градят на основата на пряк, открит и прозрачен диалог, в който нямат място политически и медийни посредници.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България винаги е защитавала позицията, че стабилността и върховенството на Закона са задължителните условия за добър бизнес-климат и съхраняване на тенденцията за икономически подем в страната. Вярваме, че както всички членове на КРИБ, така и представителите на институциите и партиите ще се придържат към отговорно поведение, изключващо създаването на изкуствено напрежение между бизнеса и институциите.

Ние имаме нужда от стабилност и предсказуемост в тези отношения.