Успешни икономисти и професори от университети в Харвард, Оксфорд, Дрексел и Лондон са част от лекторите, които ще ръководят тазгодишното лятно училище по икономика.

Мисията на мероприятието е отново да събере млади учени, доктори по икономика и специалисти от различни индустрии, за да подобри сътрудничеството между тях и да създаде възможност за бъдеща съвместна дейност. То се прави за втора поредна година у нас и ще е от 8-и до 11 август в село Оряховица. Световно признатите лектори ще представят своите наблюдения за икономическото развитие в България и по света под формата на беседи и презентации.

Темата на лятното училище по икономика тази година е “Иновации, търговия и растеж в модерната икономика”. Част от дискусиите ще засегнат актуални въпроси, свързани с данъчната система, въздействието на технологиите върху съвременните предприемачи и бъдещите тенденции в международната търговия и инвестиции. Домакини на събитието са фондация “Миню Балкански”, Висшият институт за научни изследвания “Балкански - Паница” (BPIAS) и Американският университет в България.