Един месец в кампанията слушах проблемите на хората и се замислих защо така се получава като схема администрацията, коментира Бойко Борисов плановете си за реформа на администрацията.

Пратих служител от Министерския съвет в КАТ и кадастъра да види как е обслужването. Няма табели или са стари, няма гишета, няма табели, пращат хората по банките, няма тоалетни, просто безумие, описа премиерът Борисов ситуацията в столичния КАТ в интервю за Нова телевизия.

След тази проверка викнах браншовите съюзи. Процедурата за КАТ вече е на финал, предложиха я нотариусите. В момента подписваме през нотариус, давате ми парите и отивате в КАТ. А там може да ви откажат регистрация, ако колата примерно е заложена в банка, разказа Борисов.

Това се променя. Правим онлайн връзка между данъчните и нотариусите, за да се проверява дали са платени данъците на тази кола. Връзка с КАТ да се види дали е издирвана тази кола, изреди Борисов промените.

В момента завършваме детайлите, за да не възникне второстепенен проблем, допълни той.

Има места, където искат лична карта и акт за раждане. А картата се издава на основание акта за раждане, даде пример за административните безумия Борисов.

До понеделник всеки министър трябва да е предложил докога кои хартиени документи трябва да отпаднат, съобщи министър-председателят.

Хората от опашките да не би да излизат в отпуск, че чиновниците да излизат, мотивира Борисов плановете си да спре летните отпуски на администрацията.

Над 90% от кадастрите са готови и могат да работят електронно, да си вземаш скицата по електронен път. Това е факт. Между данъчните и общините всичко е наред, но не е обяснено на хората, каза още Борисов.

"Който забележа, че не се е представил как стои на опашка, ще има проблеми", заяви Борисов по адрес на министрите.

Да отпадне свидетелството за съдимост трябва да променим 40 закона. Ще вкараме промените бързо и се надявам и парламента да го приеме бързо, каза още Борисов.

3 800 000 лв. се събират от свидетелствата за съдимост, а хората губят 26 млн. часа.