Холивудският актьор Джордж Клуни продаде за 1 милиард долара компанията за текила, на която е съосновател заедно с Ранди Гербер и Майк Мелдман, съобщава ДПА, позовавайки се на британския алкохолен гигант "Диаджео", предава БТА.

"Ако ни бяхте попитали преди четири години дали ще имаме компания за милиарди, не мисля, че щяхме да отговорим утвърдително", се посочва в изявлението на Клуни, цитирано от американски медии.

"Сделката отразява вярата на "Диаджео" в нас и нашата в "Диаджео". Ние ще продължим да бъдем част от "Касамигос". За начало ще пийнем един шот. Или два", казва още Клуни.

От алкохолния гигант "Диаджео" - собственик и на лейбълите "Джони Уокър", "Смирноф" и "Гинес", съобщават, че първоначално ще платят 700 милиона долара. Допълнителни 300 милиона долара ще бъдат изплатени за период от 10 години в зависимост от представянето на компанията.

Джордж Клуни основа "Касамигос" през 2013 г. заедно със своя приятел Ранди Гербер - съпруг на супермодела Синди Крофорд и собственик на ваканционен имот в Мексико в съседство с актьора, и с бизнесмена Майк Мелдман. Компанията се превърна в най-бързо развиващата си първокласна марка текила в САЩ, припомня агенцията.