Предвижда се следващата година да бъде направена първата копка на дългоочакваното трасе на магистралата Русе – Велико Търново. Това стана ясно на работна среща в късния следобед в сряда, организирана от областния управител на Русе Галин Григоров с председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов и председателя на комисията по Регионално развитие и благоустройство Искрен Веселинов.

По време на срещата, проведена в АПИ, са били обсъдени приоритетни за региона въпроси, касаещи инфраструктурното му развитие. Сред тях са изграждането на автомагистралата между Русе и Велико Търново, построяването на трети Дунав мост и ремонт на пътни участъци на територията на Русенска област. В тази връзка, Галин Григоров е разпоредил проверка на състоянието на пътната настилка в цялата област, както и на пътните знаци и маркировката на най-натоварените участъци.

Предстои среща, на която отговорните институции ще набележат мерки за ограничаване на пътните инциденти през летния сезон. В следващите дни ще се проведат разговори с партньорите от Румъния и за изграждането на Дунав мост 3, което значително ще облекчи трафика по граничните пунктове със северната ни съседка. В рамките на тази годината ще започнат ремонтни дейности на пътищата Русе – Червена вода – Кубрат, Ветово – Сеново, както и изграждането на кръгово кръстовище до Jumbo пред Русе.