БСП могат да направят дарителска кампания за "Бузлуджа" и без да стопанисват паметника. Имахме среща на 22-ри миналия месец, след която се роди една дискусия какво да е бъдещето на паметника. Дори не се знае колко пари ни трябват за ефективното стопанисване на паметника , каза министър Николай Нанков в "Събуди се" по Нова телевизия. 

БСП ако искаха да я вземат, от 2011 г. имаха 5-6 години. Те не могат да получат собственост за Бузлуджа, заяви министърът.

Трудно е за поддържане паметника Бузлуджа, според министъра. Той допълни, че  БСП не са представили конкретен план за какво ще използват "Бузлуджа".

Трябва да изместим леко центъра - не само към пътища и магистрали. С основен приоритет сме заложили въвеждането на тол системата. България е най-евтината страна за транзитно преминаване в Европа, коментира той.

Магистралите остават приоритет на министерството. Нанков каза, че иска максимално бързо въвеждане на тол системите. Той добави, че държавата губи 1,5 млн. лева от не въвеждането на тол системите. Министърът каза, че има кухи фирми, които спъват процеса като пускат жалби.

Има непрекъснати жалби срещу въвеждането на ТОЛ системата. Това са предимно чужди фирми. Бълария е най-евтината държава за транзитно преминаване. 21 лева струва да преминеш от Дунав мост 2 до Калотина. Парите от ТОЛ таксите ще отиват само и единствено за поддръжка, ремонти и строежи на нови пътища, твърди министърът. Нанков смята, че системата ще има нужда от 7 месеца за внедряване и 12 месеца за тестване.

Наесен ще рехабилитираме магистрала Тракия за 1 месец, заяви още министърът. Той допълни, че на рехабилитация ще бъдат подложени и обходните пътища.