“Сачи енд Сачи” (Saatchi & Saatchi Sofia) бе обявена за агенция на годината за първи път в историята си. Отличието ѝ бе дадено на 18-ото издание на фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции ФАРА 2017.

Рекламодател на годината стана “Загорка” АД.

До титлата “Сачи енд Сачи” стигна, след като спечели пет златни, три сребърни и девет бронзови награди на ФАРА. Компанията, която от близо 2 месеца е новата рекламна агенция на “Мтел”, е част от рекламния холдинг “Публисис груп България”.

На второ място е All Channels Advertising с четири златни, три сребърни и пет бронзови отличия. Трета в класацията е агенция DDB Sofia с пет златни, 3 сребърни и 5 бронзови звезди.

За втора поредна година призът “Рекламодател на годината” беше връчен на “Загорка” АД. Това е четвъртото отличие за компанията. На второ място е “Медиапул”, а на трето - “Теленор” България.

18-ото издание на ФАРА се състоя в Пловдив, където беше и миналата година. Преди това рекламният фестивал се организираше в Албена, а началото му беше положено в Слънчев бряг.