Леките автомобили, които държавата ще купи, за да провежда с тях изпитите за получаване на шофьорски книжки, ще струват между 1,5 млн. и 2 млн. лв. “С тези пари ще купим между 80 и 100 специализирани автомобили и вече съм изпратил писмо за това на финансовия министър”, съобщи по БНР транспортният министър Ивайло Московски.

Според него това би решило проблемите с 80% от всички изпити, тъй като няма да се купуват бусове и камиони - изпитите за тези категории ще продължат да се провеждат от школите за подготовка.

Той заяви, че не приема за проводник на корупцията при получаването на шофьорски книжки да се смятат само служителите на ДАИ, защото по думите му това става с посредничеството на собствениците на автошколи.

През октомври т.г. започва процедурата по закупуването на нови влакове за БДЖ, съобщи още Московски. Той сметна, че ако погасяването на дълговете на БДЖ върви със сегашните темпове, през 2018 година компанията вече ще е изчистила оставащите 192 млн. лв.

Проверката в авиокомпания “България Ер”, която извършва Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация, ще продължи 4 месеца, каза министърът. Той заяви, че за някои от забавянията на полетите има обективни причини, но това не изключва, че “България Ер” не винаги има резервни самолети и екипажи. В отдел “Планиране” на авиокомпанията на практика работи само един човек, подчерта той.