Предложения от търговските аташета до два дни за привличане на инвестиции очаква министърът на икономиката Емил Караниколов. На годишната среща с тях той е поставил и задачата да се популяризират индустриалните зони и "София Тех парк" сред  бъдещи вложители. Другият акцент от задачите на министъра към аташетата е  популяризиране на българските туристически продукти и съдействия на малкия и средния бизнес. Това заяви за "24 часа" министър Караниколов.

Аташето ни в Берлин Стефан Йонков пък е предложил в три немски онлайн платформи да се качва информация за наши фирми. Успял е да договори намаления на годишната държавна такса за нашия бизнес. Освен това ще води немски инвеститори на среща с Караниколов.  

По-късно Караниколов съобщи, че с министъра на транспорта Ивайло Московски ще разговарят за интермодалния терминал в зоната в Божурище. Московски имал идея терминал да се прави и в зоната във Видин.  Икономическият министър съобщи още, че има интерес от гръцки и турски инвеститори към зоната в Кърджали за производство на части за автомобили. 

В годишната среща  на службите по търговско икономически въпроси участва и министърът по европредседателството Лиляна Павлова. Тя разговаря с аташетата как те биха могли да помогнат да държавата по време на председателството на ЕС.