Част от пътното платно и тротоарът до спирка „Журналист" край Варна са пропаднали. Опасната дупка на пътя за Златни пясъци не е обозначена с табела или някакви сигнализиращи знаци.

По този път минават хиляди автомобили и туристи. Заради свличането, пешеходците са принудени да заобикалят казана, като се се движат по пътното платно, а автобусите и колите попадат в задръствания, докато изчакват да преминат безопасно.

„Минавам постоянно, по 20 пъти на ден, дупката е голяма и никой не взима никакви мерки. Страшно е. Пътищата са ужасни", коментира пред БНТ таксиметровият шофьор Светломир Георгиев, който през летния сезон вози предимно туристи към плажа „Журналист", към „Аладжа манастир" или Златни пясъци.

 Спирка „Журналист" е в близост до активното свлачище „Трифон Зарезан", което вече десетки години не може да бъде укрепено. Заради него продължава да е затворен и панорамният път Варна - Златни пясъци. След подадения сигнал, от Община Варна заявиха, че мястото ще бъде обозначено и обезопасено до отстраняване на проблема, но не се ангажираха с конкретни срокове.