Да се организира срещу между бизнеса и държавата, на която да се намери баланс между интересите на собственици на хотели и на дискотеки на Слънчев бряг и Несебър. За това призоваха пред Нова телевизия хотелиери след акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума по цяла нощ от откритите дискотеки и заведения.

Не е Симеонов човекът, който да прави показни акции, а институциите в държавата трябва да направят така, че да не се стига до такива кризи, заяви жител на Несебър.

Хотелиери и собственици на имоти в Слънчев бряг и Несебър застанаха зад акциите на Симеонов.

"В един момент всички казваха, че няма държава и няма кой да ни защити, а сега се оплакват, че държавата ги репресира", коментира Диана Колчева от сдружение "Клуб на хотелиера".

Подложени сме на психически тормоз, музиката е до 7,15 сутрин, нито ние, нито туристите могат да мигнат по цяла нощ, оплака се и Ганка Иджова, която живее в новия град на Несебър и работи там. Това е проблем от много години, но Симеонов е първият човек, който се зае с него, допълни тя. И разказа, че се чуди какво да обяснява на туристи в 2 часа посреднощ, които не могат да спят и се оплакват, а на следващия ден заявяват, че повече няма да стъпят в града за почивка.