Над 200 полета на фалиралата авиокомпания „Ер Берлин“ бяха зачеркнати до вторник на обяд, а близо 8000 пътници трябваше да сторнират полетите си и да потърсят друг начин да стигнат до целта си, след като пилотите на компанията масово не се явиха на работа. „Ер Берлин“ обяви банкрут през август, но гарантира, че ще изпълнява всички полети в програмата си.

Неявилите се на работа пилоти са представили бележки, че са болни. Профсъюзите не знаят нищо за готвен протест и обявиха, че нямат общо с него.

В Берлин и Дюселдорф още сутринта са отпаднали 20 полета, в Хамбург 12, в Мюнхен – осем. До обяд зачеркнатите полети станаха 200. Колко още няма да се състоят е неизвестно. Тъй като пилотите на „Ер Берлин“ са отдавани под наем и на „Джърман уингс“ и „Юроуингс“, някои полети и на тези компании пострадаха от бойкота.

При анулиране на полет, пътниците трябва да настояват за презаверянване на билетите, посъветваха от „Европейската централа за защита на потребителите“. Тъй като "Ер Берлин" е във фалит, тя не изплаща вече обезщетения за възникнали разходи. По същата причина не се препоръчва и да се лети с багаж с „Ер Берлин“. Ако куфарът ви се счупи или се загуби, компанията не е длъжна и няма да го изплати.

„Ер Берлин“ обяви фалит през август. В момента конкурентни компании наддават за придобиване на самолетите й.