На 6 октомври в Софийската опера гостуват : мецосопраното Веселина Кацарова и пианистът Людмил Ангелов с рецитал, предават от пресцентъра на операта.
Веселина Кацарова е световноизвестна българска оперна певица с швейцарско гражданство (от 1997), мецосопрано. Живее в Цоликон край Цюрих. Играла в над 50 роли извън България.

На възраст от четири години получава първите си уроци по пиано в музикалното училище „Пионерски дом“. На 14 започва да посещава музикалната гимназия „Христина Морфова“. От 1984 учи пеене. Тогава завършва и обучението си по пиано и започва да следва в музикалната академия „Панчо Владигеров“ в София, където взема уроци по пеене в класа на Реса Колева. Дебютира в Старозагорската опера с Хабанера от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

През 1988 г. Херберт фон Караян я открива за световната сцена и я кани да се присъедини към Виенската държавна опера. Същевременно започва да участва в постановки в Националната опера в София като Росина от „Севилският бръснар“ на Джоакино Росини - роля, която ще се превърне в парадната ѝ роля. Завършва образованието си през 1989 година и започва да пее в операта в Цюрих, където получава двугодишен договор. Там започва с малки и средни роли и играе заедно с Едита Груберова и Ан Мъри. През 1991 участва в Залцбургския музикален фестивал (Salzburger Festspiele), където играе Анио (от „Милосърдието на Тит“ на Волфганг Амадеус Моцарт). Същата година дебютира и като Росина във Виенската държавна опера.

Най-големият ѝ успех е участието на Залцбургския музикален фестивал от 1992 година, когато замества Мерилин Хорн в ролята на Танкред от едноименната опера. След това участие българката печели вниманието на публиката и получава роли в Лондон (Росиан), Мюнхен (Черубино), Залцбург (Зерлина), Флоренция (Идаманте), Цюрих (Шарлот от Вертер), Париж (Ромео от Капулети и Монтеки). Участва и в САЩ - в Ню Йорк (Ромео) и в Чикаго (Идаманте).

Към най-успешните ѝ роли е тази на Сесто от „Милосърдието на Тит“, която играе за първи път на Залцбургския музикален фестивал през 1997 и играе междувременно в Цюрих, Баварската държавна опера в Мюнхен, Операта „Бастилия“ в Париж, Кралската опера Ковънт Гардън в Лондон и отскоро в Филхармонията на Гастайг в Мюнхен.
Лейбълът за класическа музика RCA/BMG издава записи с арии и дуети, както и цели опери.

Работи в тясно сътрудничество с тенора Хуан Диего Флорес, с когото постига някои от най-големите си успехи - „Пепеляшка“ на Росини в Пезаро и Лондон. През лятото на 2008 дебютира в Цюрихската опера като Кармен, партия, която тя пее и през септември 2009 в операта в Кьолн. Оттогава до сега оперните сцени познават само нейния възход.
Людмил Ангелов е роден във Варна, пианистът завършва Националната музикална академия “Панчо Владигеров” в София. Негови учители са Виктория Спасова, Людмила Стоянова и феноменалният пианист и педагог Константин Станкович. Людмил Ангелов е отличен с награди от конкурсите “Виртуози на клавирната музика”, „Сенигалия“, Италия, “Фредерик Шопен”, Полша, Международен конкурс Палм Бийч, САЩ, Piano Masters,Монте Карло и World Piano Masters Tour, Франция.

Популярен в цяла Европа, САЩ, Южна Америка, Хонг Конг, Корея и Тайван, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, концерти c камерна музика и е солирал с всички български и с много реномирани чуждестранни оркестри, под диригентството на музиканти от ранга на Лорънс Фостър, Джеймс де Прист, Жан-Бернар Помие, Maрк Aндре, Фьодор Глушченко, Джордж Пехливанян, Жoзeп Понс, Педро Халфтер, Енрике Гарсия Асeнсио, Руслан Райчев, Михаил Ангелов, Емил Табаков, Георги Димитров, Владимир Гяуров, Росен Миланов и др.

През сезона 1987/1988 Людмил Ангелов представя в България събраните творби на Шопен за пиано в цикъл от дванадесет рецитала. През 1999 изпълнява с огромен успех Интеграла с музика на Шопен в Мадрид и други градове в Испания.

Дебютният му рецитал в Ню Йорк е през 1990 в Линкълн Център. Свирил е също така и в залите на Берлинската филхармония, “Плейел” и “Гаво” в Париж, “Херкулес” в Мюнхен, “Концертгебау” в Амстердам, Операта в Монте Карло, “Брукнерхаус” в Линц, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, “Аудитори” в Барселона, “Палау” във Валенсия, концертните зали на Московската и Миланската консерватория, Двореца на музиката в Атина, KBS в Сеул и др.

Людмил Ангелов живее в Испания, където е основател и понастоящем артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо.

Пианистът има записи за RСА, Gega new, France Classique, Pentatone, Danacord. Изпълненията му се излъчват от радио и телевизионни канали в България, Франция, Великобритания, Испания, Полша, Унгария, САЩ, Аржентина и Корея. Компактдискът му с Ронда и Вариации на Шопен е награден от Международния Шопенов институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”.

През сезона 2009/2010 Л. Ангелов осъществи няколко изключително успешни проекта – Интеграл от 6 концерта с музика на Шопен в Испания и България, концерти в Белгия, Италия, Франция, Германия, Полша, Сърбия, Словения, Южна Корея и САЩ, както и запис на 5-те клавирни концерта на Панчо Владигеров за английската компания Toccata Classics.

Людмил Ангелов е носител на наградата „Аполон Токсофорос” на фондация Аполония и е член-кореспондент на Кралската академия на изкуствата в Толедо.
От сезон 2011-2012 Л. Ангелов е почетен професор в Нов български университет.
През май 2013 г. Людмил Ангелов концертира с успех в Монтевидео (Уругвай) заедно със Симфоничния оркестър на Монтевидео под диригентството на Жозеп Висент.
Заедно с известният австрийски квартет „Артис“, пианистът свири с голям успех в залата на „Музикаферайн“, Виена през юни 2013.

През януари 2014 г. Людмил Ангелов осъществи с голям успех премиера на Концерт за пиано, посмъртен опус от Морис Мошковски. Изпълнението се състоя в залата на Националната филхармония във Варшава, заедно с Филхармоничния оркестър на Жешов под диригентството на Владимир Кираджиев.
Людмил Ангелов често посещава България – изнася концерти, преподава и дава съвети на младите музиканти-пианисти. Негов баща е диригентът Михаил Ангелов, който почина през тази година.
Големият диригент очакваше с радост концерта на своя син с именитото мецосопрано Веселина Кацарова.