Добре дошла на Беате. Тя щеше да дойде преди известно време, но ние подадохме оставка и тя реши визитата й да бъде в по-добри времена. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с полския министър председател Беата Шидло откри българо-полски бизнес форум в София тех парк. 

Между България и Полша големи няма, така че това е възможност за българския и полския бизнес да правя консорциуми, да участват в търгове. Ние купуваме най-доброто и най-евтиното, каза Борисов. Той заяви пред бизнеса, че предстои работа в железопътния транспорт.

Припомни, че България и Полша са над средното ниво като ръст на икономиката. България е с 3,6-3,7% ръст. Борисов очаква към края на годината да се стигнат 4% заради новите инвестиции във фабрики и предприятия и заради рекордния износ. 

Той се спря и на административната реформа, на намаляването на тежеста на бизнеса, което става с промени в 100 закона и 70 постановления. По повод отношенията с Полша той каза, че и двете страни има балансирана евроатлантическа политика, която е с различията си, но акцентира на лоялност, дисциплина, но не и с послушание. 

Борисов обясни предимството на България за инвестиции - 10% плосък данък, най-нисък в ЕС, 20% ДДС. Стабилен лев, свързван с валутен борд, Нулева инлфация, 5% безработица.