Компанията с учебен център

Очакваме сериозен инвеститор за активите ни в България, заяви в сряда регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.

Той уточни, че компанията ще оценява подадените оферти до края на септември. Срокът обаче може да бъде удължен в хода на разговорите.

Според него в “ЧЕЗ България” са готови и на двата варианта - продажба или оставане в страната. Крал припомни, че процедурата е стартирана след интерес от потенциални купувачи, а не по искане на компанията.

В сряда ЧЕЗ откри собствен център в София, в който ще обучава техници. В него има технически полигон с умален модел на електразпределителната мрежа и изградени осем обекта за практическо обучение.

Има и учебни зали, в които ще се провежда теоретичната част.

Ученици, студенти и служители ще имат възможността да придобият и усъвършенстват практически умения, заявиха от компанията.

“Благодарение на този проект младите хора на България ще имат шанса да преминат практически обучения в реална среда. И независимо дали след това ще започнат работа при нас или в друга компания, те ще имат знания и опит за това как изглежда бизнесът”, заяви Карел Крал.