Има ли политически чадър над Марешки са попитали 30 човека от петролния бранш, които внасят 60% от приходите в държавата. Защо Марешки успява да развива толкова голям бизнес, а те не могат. Това заяви Емил Димитров - Ревизоро пред Цветанка Ризова по БТВ в петък.

Ревизоро коментира и скандала с Марешки по време на срещата на Комисията за борба със сивата икономика и контрабандата, провела се в четвъртък.

  На срещата лидерът на партия "Воля" поиска да зададе въпроси на министъра на финансите Владислав Горанов относно контрабандата, но председателят на комисията Ревизоро не му я даде, тъй като така се е нарушавал дневния ред. Марешки напусна срещата, защото бързал за участие в телевизионно предаване и се закани, че ще зададе въпросите си от ефира.

По късно на срещата на комисията Емил Димитров даде думата на представителка на Марешки. 

Председателят на комисията подчерта, че всички членове, както и министър Горанов, са постигнали единодушие относно Закона за търговията с горива и че той трябва да се внесе в парламента. 

"Хубаво е едни хора да работят и да получават заплати, а другите от държавния сектор да умират ли? Хубаво е всички да работим. Ако едно държавно предприятие се обърне към частно, а не към друго държавно, винаги съществува риска да има проблеми с благодарностите. Някой някъде е сключил договори във времето, в момента идва един министър и ние почваме да го товарим с проблеми. А в същото време всички работници искат да работят.", коментира Ревизоро относно казуса "Емко".