Обявяват победителя на церемония на 10 ноември

10 са финалистите в десетото юбилейно издание на конкурса “Мениджър на годината”, организиран от списание “Мениджър”.

Това са Пламен Цеков от “Скейл фокус”, Пламен Мирянов от “Артекс инженеринг”, Дарина Стоянова от “Престиж-96”, Красимир Николов от “Фокс нетуърк груп”, Елена Дречева-Владимирова от “Коника Минолта бизнес солюшънс България”, Илия Гърков от “Дънди Прешъс металс Канада”, Цветелина Николова от “Катаржина естейт”, Ивайло Славов от “Булпрос”, Ерик де Кандидо от IMI България и Тим Курт от “Аурубис България”.

Тази година кандидати са били над 70 висши мениджъри. За участие в конкурса се изисква да управляват предприятие с годишен оборот над 20 млн. лв. и с над 50 служители, да са на ръководната позиция от поне две години и да прекарват 50% от работното си време в България.

Селекцията и оценката на кандидатите е по методология, създадена специално за надпреварата от “Делойт България”. Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантската компания, обяви и новия елемент за тази година - участниците да определят приоритети в няколко, отговарящи на съвременното развитие на бизнеса, корпоративни управленски практики. Заедно с тези фактори са и личностните качества на кандидатите като предприемачество, лидерство и управление.

Близо 20% от кандидатите в конкурса са били от секторите на високите и информационните технологии и 10% от автомобилната индустрия и технологиите за нея и машиностроенето.

Най-добрият мениджър на България ще бъде обявен на 10 ноември на церемония в Софийската национална опера и балет.