Нова 11 000 кв. м РЗП офиси клас А ще бъдат добавени към съществуващите в центъра на София офис площи през февруари 2018 г. За тогава е насрочено откриването на “Офис парк централ”, чийто груб строеж завършва на 28 октомври 2017г. Офис площите за отдаване под наем или продажба са 6 300 кв. м, казаха от фирмата инвеститор на проекта – “Централ форум”. Компанията е с дългогодишен опит в строителството и има редица реализирани проекти. Групата на инвеститора е собственик на хотелите “Централ” и “Форум”, както и на емблематичната сграда на бившето кино “Георги Димитров”, напоследък известно като “Син Сити” в София.

Офис сградата е разположена в един от най-динамично развиващите се райони в центъра – карето на север от булевард “Сливница” при пресечката с улица “Раковски”.

Районът се преобразява бързо в последните години. След основната реконструкция на булеварда много предприемачи осъзнаха, че районът е с неизползван потенциал. Той е почти в топцентъра на столицата – само на около 900 метра от “Св. Александър Невски” и на пешеходно разстояние от най-важните правителствени и местни учреждения в сърцето на столицата.

Сградата на “Офис парк централ” е разположена на пресечката на улиците “Козлодуй” и “Раковски”, като най-широката фасада е успоредна на улица “Козлодуй”. Другата фасада гледа към булевард “Данаил Николаев”, където се предвижда изграждането на ключов пробив, който трябва да свърже Сточна гара с Централна жп гара и централна автогара. Това допълнително допринася за атрактивността на локацията на сградата.

Обновеният бул. “Сливница” позволява бърз достъп с автомобил, а метростанция “Лъвов мост” е на 400 метра. Пред входа на сградата е спирката на трамваите 3, 4 и 18. Тук е и колелото на тролей 9.

В същото време районът е застроен предимно със стари малки къщи и очевидно усвояването на това пространство от по-масивни бизнес и жилищни проекти тепърва предстои.

Сградата е организирана така, че да осигурява отворени офис пространства, което позволява индивидуален подход към всеки наемател в зависимост от изискванията му за разпределение и големина на желания офис.

По проект на всеки етаж има по 4 офиса с размери от 180 до 380 квадратни метра, като има възможност за преразпределяне на пространствата. На всеки етаж и към всеки офис са предвидени работни помещения, заседателни зали, сървърно помещение, кухненски бокс, санитарни възли и места за пушене. Вътрешните преградни стени са щендерни от двоен гипсокартон и каменна вата в средата за осигуряване на максимална шумоизолация. В изграждането на офис сградата е заложено на висококачествени европейски материали.

Подходите към “Офис парк централ” са два – централен за посетители и служители, и втори - за автомобили, който е организиран откъм улица “Козлодуй”. Вторият подход за колите обслужва 3 подземни нива, а от тротоара на улица “Козлодуй” се осъществява достъпът за външни посетители до заведението за хранене, се вижда от плановете на проекта.

Сградата е със следното разпределение:

 2 подземни нива с гаражи и технически помещения

 Сутерен със заведение за хранене и обслужващи помещения

 Партер с рецепция, изложбени зали и офиси 660 кв. м

 Етаж 1 – 4 – офиси с разгърната застроена площ на етаж – 1220 кв. м

 Етаж 5 – офиси 765 кв. м с прилежаща тераса 380 кв. м