Американският посланик в Атина Джефри Паят на среща, организирана от института за Средиземноморието към Европейската организация по публично право, е отправил послание за по-нататъшно издигане на по-високо ниво на вече силните отношения между Гърция и САЩ, пише изданието "Контранюз", цитирано от БТА. 

Сега ние се намираме в един момент, за първи път от много години, да можем да започнем да мислим как да дадем тласък на днешните ни тесни връзки и това да е на едно съвсем друго ниво, казал дипломатът.

Джефри Паят изразил убеденост, че 2018-та би могла да бъде година на обрат за гръцката икономика. Той потвърдил ангажимента, поет от американския президент при посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас във Вашингтон миналия месец, че трябва да бъде оказана подкрепа на Гърция за увеличаване на американските инвестиции и за задълбочаване на икономическото партньорство между двете страни.

Мога да ви уверя, че при мен идват все повече американски инвеститори сега от когато и да било от началото на моя мандат тук. Американските инвеститори отново гледат към Гърция, допълнил посланикът.