Българската компания “Демакс Холограми” АД, която е лидер в защитните холографски и нанооптични технологии, получи ново световно признание.

Призът бе връчен на юбилейната годишна конференция на Международната асоциация на производителите на холограми в Барселона, която отбеляза 70 години от първата научна публикация по холография.

“Демакс Холограми” АД победи в категория Best origination за 2017 с проекта си 1001 Hollars, а получи и номинация за втория свой проект К2.BG. Наградите бяха връчени лично от председателя на асоциацията д-р Маной Кочар на съсобственика и изпълнителен директор на компанията Валентин Моновски.

Иновационните високотехнологични проекти на българската компания спечелиха победата в изключително оспорвана конкуренция с още 47 проекта на водещи компании от цял свят в оптичните защитни технологии.

В края на 2016 г. “Демакс холограми” АД, която е единственото предприятие за производство на холографски продукти в България и Югоизточна Европа, участва в конкурса на асоциацията за първи път. И веднага бе определена за победител в двете най-престижни категории: “Най-иновативна холографска технология за защита на документи и търговски марки” и “Най-добра защитна холограма”.