Новоизграждащата се сграда клас А на Офис Парк Централ в центъра на София е проект, насочен към хората и индивида.

Стратегическата локация с достъп до метро и на пешеходно разстояние от повечето институции допълнително допринася за привлекателността на сградата.

Работното място вече не е само бюро и 8 квадратни метра. Инвеститорът е помислил за максималната социализация на работещите - предвидени са всички удобства, необходими за ползотворна работа в кътовете за отдих и хранене, намиращи се извън офисната част. Високоскоростният интернет и естествената светлина са неразделна част от общите помещения.

По проект е предвидено всеки офис да разполага със собствени заседателни зали, сървърно помещение, кухненски бокс, санитарни възли и места за отдих. Въпреки това най-голямото предимство на Офис Парк Централ е възможността за индивидуален подход към всеки наемател или клиент, касаещо довършителните работи и разпределение.

Сградата разполага с 2 подземни нива с паркинг за автомобили и места за паркиране на велосипеди. При необходимост от повече паркоместа е предвидена опция за монтиране на паркинг системи.

За по-добрата организация на работа ще спомагат мениджър, рецепция и 24 часова охрана.

Функционалността е водеща във всеки етап – от наемането или купуването на пространството, както и след това – в качественото обслужване, което ще се предоставя по време на неговото използване.

Привлекателен за бъдещите наематели на сградата е LED екранът с размер 200*300 см, на който всеки един ще може да рекламира бизнеса и продуктите си абсолютно безплатно. Той ще бъде монтиран на фасадата, която е на ъгъла между улиците “Раковски” и “Козлодуй”.

От фирмата инвеститор на обекта съобщиха, че са заложили на високоефективни системи и инсталации. Основните съоръжения – термопомпените чилъри, вентилационните камери и вентилаторните конвектори, са последно поколение и са произведени от световния лидер CARRIER.

Системата позволява едновременно отопление и охлаждане, което на практика ще може да се управлява от всеки работещ в сградата индивидуално.

В допълнение към това системата осигурява достатъчно свеж въздух в помещенията, което е от изключително значение за комфортна работна среда. Като втори източник на отопление ще бъде използван и ТЕЦ, който също има своите предимства и чрез него ползвателите ще постигат още по-ниски експлоатационни разходи.

Другото предимство на Офис Парк Централ е, че в сградата преобладава голямо количество естествена светлина, което е постигнато посредством окачената фасада, изпълнена с най-висок клас троен стъклопакет.

За изкуственото осветление ще бъдат използвани LED осветителни тела на водещ европейски производител. Причините са, че то е доказано по-здравословно и че снижава експлоатационните разходи.

Електрозахранването се осъществява от новоизграден подземен трафопост, за резервно захранване е предвиден дизел генератор.

Инвеститорът Красимир Георгиев е собственик на хотелите “Централ” и “Форум” в столицата. Както всички досегашни негови проекти, така и този се изпълнява с високо качество и последващ професионален мениджмънт. Споделя, че с тази офис сграда цели да разшири портфолиото си. В бъдещите му бизнес проекти е построяването на многофункционална сграда на мястото на бившето кино “Георги Димитров”, намиращо се на булевард “Христо Ботев” 61.