Готвят се законодателни промени да не се свалят номерата на колата за каране с изтекла книжка, съобщи в Чифлика шефът на Пътна полиция Бойко Рановски. От наказанието се опариха икономистът Владимир Каролев и журналистът Васил Иванов.

Рановски обясни, че промените ще се гледат в транспортната комисия на парламента утре и има силни настроения за отмяната на този текст. Самото тълкувание, че карането с изтекла книжка е равно на каране без книжка пък било дело на съда и прокуратурата, каза Рановски.

Председателят на парламентарната транспортна комисия Халил Летифов потвърди пред "24 часа", че на заседание в сряда тези текстове ще бъдат обсъдени. 

"Не може този, за този който е употребил някакви опиати, наркотици или е с над 0,5 промила алкохол да е равносилно наказанието с шофьор, който е забравил да си поднови книжката. Той е правоспособен по закон. Това, че не е подновил книжката си по невнимание не го прави неправоспособен и не означава, че е нарушил законът", каза Летифов и заяви, че ще настоява законът да бъде променен в тази му част.