КЕВР иска информация

за аварията и кога

ще я отстранят

Авария на главен водопровод остави без парно три столични квартала в нощта срещу понеделник. С прекъснато топлоподаване са кв. “Бели брези”, “Стрелбище”, “Красно село” и части от “Гоце Делчев” - в района на бул. “България”, ул. “Славовица”, ул. “Луи Айер”, ул.“Хенрих Ибсен” и бул. “Гоце Делчев”.

От топлофикация заявиха, че аварията е изключила между 750 и 800 абонатни станции.

Сутринта в понеделник на бул. “Дойран” са изпратени тежки машини, повдигнати са бетонните плочи, разкопано е до тръбата. Очакваше се да се стигне до пробива, да се изреже авариралият участък и да се завари нова тръба. Отстраняването на аварията се е забавило, защото трябвало да се премине през частен имот, а и на бул. “Дойран” имало силен трафик. Към 16,30 ч на мястото бяха изпратени още аварийни екипи. От топлофикацията заявиха, че очакват късно през нощта аварията да бъде отстранена.

“Във всички засегнати детски градини е осигурено отоплението. В училищата - Втора английска гимназия, 73-о, 104-о и 126-о, часовете са намалени и директорите следят температурите в класните стаи”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Ако аварията не бъде отстранена, във вторник учениците може да бъдат освободени от часове.

Комисията за енергийно и водно регулиране съобщи, че е поискала в двудневен срок да ѝ се предостави информация за аварията: дали ще продължи над 48 часа, защото тогава се дължат неустойки, колко са засегнатите, дали са уведомени.