В София се проведе третият кръг на пакистанско-българските двустранни политически консултации. Пакистан е представен от посланика си Захер Джанджуа, докато посланик Костадин Коджабашев представи България, пише Pakistan Observer.

Двамата прегледаха целия спектър на двустранните отношения и идентифицираха възможностите пред по-нататъшното сътрудничество, особено в сферите на търговията и икономиката, инвестициите, културата, образованието, науката и технологиите, отбраната, парламентарния обмен. Двете страни изразиха задоволство от сътрудничеството в ООН и в международен план. Обсъдено е развитието на ситуациите в съответните региони, предаде "Фокус".

Джанджуа осведоми българската страна за усилията на Пакистан за засилването на мира в Афганистан, отношенията на страната си с Индия и нарушенията на човешките права в Кашмир. България оцени ролята на Пакистан в борбата срещу тероризма и понесените от него жертви в нея. Пакистанският посланик заяви, че България е важна страна на Балканите и в ЕС и че двете страни имат сърдечни отношения помежду си.