Гордея се с това, което е постигнато от хората, занимаващи се с курорта Банско, но винаги може да се направи повече. Аз съм на мнение, че тук трябва да има втори, трети, четвърти, пети лифт. Това казва Христо Стоичков във видеообръщение, пуснато на фейсбук страницата Bansko Winter Resort. Изказването му идва, след като в петък той и още десетки елитни български спортисти се подписаха под призив на сдружение “Бъдеще за Банско” на 11 януари в София да се организира шествие под наслов “Да кажем ДА на развитието на зимния туризъм и ски спорт в България”. В същия ден в столицата е официалното откриване на българското европредседателство.

“Естествено е, че има много разминавания с екологии и други неща. Екологията е важна, ние знаем това. Но когато се прави с мерак, когато се прави за хората, когато се прави, за да ни види целият свят какво можем - аз се подписвам”, казва Камата в обръщението.

Стоичков припомня накратко какви състезания са се организирали в ски зоната на Банско и какви световни спортисти са признали качествата на този зимен курорт. “Неслучайно хората ме направиха почетен гражданин на Банско и аз се гордея с това, че, където и да съм по света, когато ме питат: “Хора, какво имате в България?”, винаги показвам нашето море, нашите планини, показвам Банско, всичките наши курорти. Защо? Защото България има природни богатства”, казва Стоичков във видеото.

“Нека хората разберат веднъж завинаги, че с кавги няма да стане. Да седнат да се разберат. България се нуждае да имаме лифтове и хората да идват. Крайно време е и зелените да разберат, че само с кавги няма да стане това. България трябва да бъде номер 1, както винаги сме го показвали”, завършва Камата.