"При въвеждане на еврото ще има достъп до европейско кредитиране", каза в ефира на Нова тв депутатът от НФСБ Ангел Джамбазки. "Цената на парите ще бъде по ниска за България", допълни депутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Според Илхан Кючюк влизането в еврозоната ще даде голяма гъвкавост на средния и малкия бизнес.

Относно протестите по софийските улици Джамбазки смята, че всеки български гражданин има право на менение, което да отстоява. "Абсурдно е 10 г. да не може да се стигне нормално до Витоша", коментира той. Правото на протест защитава и Ковачев: „Протестът е елемент от демокрацията. Би било странно, ако в някоя страна няма протести“.

Кючюк реагира остро на изказването на Джамбазки относно Турция. "Тя не е европейска държава и няма да стане член на ЕС. С нея трябва да имаме специални отношения заради геополитическото й място. Факт е, че турският президент се възползва от опита за преврат, за да наложи една тежка диктатура на народа си", каза депутатът от НФСБ. Кюлчюк пък отвърна, че управляващите в Българя трябва да си изясни отношението към Турция и ГЕРБ трябва да преформатира правителството си, като отстрани патриотите. „ДПС е символ на политеческа корупция, затова е и нежелан партньор“, каза в отговор на думите му Джамбазки.