Около 30 % ръст на чуждестранните туристите отбелязваме през 2017 година. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Каварна Нина Ставрева. Според нея главна причина за това е обликът на курортната зона и положените усилия за реновиране на централния плаж. По думите на Ставрева прогнозите са тенденцията да се запази и през 2018 година и все повече чужденци да идват на посещение в курорта. Тя каза още, че през 2017 година е била изградена и система за видеонаблюдение в града.

Целта е Каварна да се превърне в целогодишна туристическа дестинация, увери Нина Ставрева, като представи и приоритети на града за настоящата година. „Продължаваме кандидатстването по европейските проекти за новия програмен период 2014 – 2020 година, развитие на инфраструктура опазване на околна среда. Разбира се също така образование и здравеопазване, като знаете, че още от 2016 година в Каварна бяха премахнати таксите за детските градини и ясли, като израз и отношение към най-малките жители на Общината и подкрепа за младите семейства“, коментира Нина Ставрева.

Тя допълни, че друга от изпълнените цели е свързана с разширяването на международното сътрудничество между Каварна и други европейски държави. Нина Ставрева уточни, че през 2018 година се очаква в Каварна на посещение да пристигне полска делегация с участието на полски инвеститори. По думите й Каварна ще е център и на много спортни и музикални мероприятия.