По предложение на ПГ на Обединените патриоти като първа точка депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Това предвижда програмата на парламента за тази седмица.

Втора точка по предложение на ПГ на ДПС е първо четене на промени в Закона за банковата несъстоятелност. Трета точка е по предложение на групата на БСП - Проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства, свързани с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

В програмата са още първо четене на промени в Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането, както и второ четене на Законопроекта за частната охранителна дейност. Депутатите ще обсъдят и Проект на решение за спиране на издаването на разрешения за осъществяване на лечебна дейност по чл. 46 от Закона за лечебните заведения до утвърждаването на Националната здравна карта на Република България.

Парламентарният контрол в петък ще започне в 9.00 часа и ще включва разисквания по питане от депутатите Димитър Данчев, Георги Свиленски и Кристиан Вигенин от БСП към вицепремиера Томислав Дончев относно политика за изграждане на електронно управление. След разискванията контролът ще продължи с въпроси към министри от кабинета.