340 хил. лв. е заделила Община Бургас в бюджета си за 2018 г., за да субсидира евтините полети с нискотарифната авиокомпания "Ryanair". Това се разбра от отговора на местната администрация на питане от председателя на Комисията по туризъм в общинския съвет Живко Табаков.

Полетите до 10 нови дестинации започват целогодишно от април. От тази пролет евтино от Бургас в двете посоки ще се лети до Мюнхен Меминген, Братислава, Милано Бергамо, Дюселдорф Везе, Франкфурт-Хан, Краков, Рига, Жешов, Тел Авив и Варшава Модлин.

Община Бургас е с най-голям дял в общия фонд, чрез който става субсидирането на полетите. Нужната сума е 400 хил.лв., която бе осигурена с миналогодишната вноска от 60 000 лв. от Бургас плюс новите 340 хил. лв., заложени в бюджета. Във фонда с по-малко средства участват и морските общини Несебър, Поморие и Созопол.

"Най-важното е, че освен по-голямото отваряне на Бургас към света, срещу тази сума се осигурява огромна инвестиция от 100 млн. долара и се откриват нови 200 работни места", коментира Табаков.