Компанията “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД би желала да изкаже официалното си становище по повод многобройните публикации в медиите относно това, че е разбита престъпна групировка, занимавала се с пране на пари чрез виртуалната валута OneCoin.

Бихме искали ясно да заявим, че компанията никога не се е занимавала с незаконна дейност както на територията на Република България, така и в другите държави, в които оперира. Компанията “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД и партниращите й дружества винаги открито са декларирали своите желание и готовност да съдействат на съответните органи, институции и медии с каквато информация е необходима с цел максимална прозрачност и изчистване на всякакви съмнения относно дейността на компанията. Искаме също така да изразим искреното си учудване от факта, че никой от представителите на компанията не беше потърсен за мнение от представители на медиите, както би било редно да се случи в една правова държава и каквато, поне ние силно вярваме, е Република България.

Това, което наблюдаваме, обаче, ни кара да вярваме, че става въпрос за показна акция срещу “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД, виртуалната валута OneCoin и нейния създател д-р Ружа Игнатова. Виждаме целенасочена медийна кампания с цел очерняне репутацията на гореизброените и преднамерено укриване на важни характеристики от дейността на компанията, която ни представя в изцяло негативна светлина. Важно е да се отбележи, че към момента, от известната на адвокатите на дружеството информация, е налице текущо разследване, което в правния мир означава само едно – няма официално приключил съдебен процес, обективно доказващ основание за повдигане на обвинение нито срещу фирма, нито срещу физическо лице. По време на проверката на органите на реда, при запитване от страна на служители на “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД каква е причината за тази акция, има ли повдигнато обвинение и в какво, такава информация не беше предоставена.