Това, за което се разбрахме на срещата с премиера, много ползотворна среща според всички, мерките могат да се разделят на 3 - мерки, такива, които ще се вземат от парламента, от Министерството на енергетиката и третата е отговорност на дружествата. Самите работодатели поискаха среща и там се набелязаха допълнителни мерки, бързам да уточня, че те не са хрумвания, а са плод на анализ, отразяват голяма част от препоръките на Световната банка. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев в студиото на "Денят започва" по БНТ

Материята е сложна, един нов закон за енергетиката означава много усилия, много голям юридически капацитет, ние не се нагърбихме с тая задача, но намерихме начин в съществуващия закон да променим някои неща. Има предложение част от производителите да са задължени да продават тази енергия на свободния пазар. 

За цени на регулиран пазар никога не говоря, но цитирайки изказвания на регулатора вчера, тези промени касаят само свободния пазар. Имаме вече хиляди домакинства, които са излезли на свободния пазар, процесът на либеризация върви. 

Очаквайте подробности!