Министерският съвет трябва да се занимае с тази тема, няма кой друг, а може би и прокуратурата трябва да се занимае със сделката за ЧЕЗ. Това заяви председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров пред журналисти в парламента в коментар на информация за продажбата на електроразпределителното дружество.

Не знам дали има разумен човек, който да не се усъмнява в тази сделка, коментира Сидеров. Надявам се на здравия разум на правителството, да преразгледа тази сделка, каза той. Според него сделката трябва да се провери основно и ако има основания, да се прекрати, предава БТА.

Българското енерго беше дадено на безценица на чешка държавна фирма и това тогава го нарекоха приватизация, коментира Сидеров по отношение на времето, когато ЧЕЗ стъпи на българския пазар. На въпрос какво ще направи сега, когато участва в управлението, Сидеров посочи, че не е управляващ, а участва в коалиция. Ще направя каквото мога, но аз не държа лоста на управлението, ще поставя въпроса, каза той. Българският народ е избрал ГЕРБ да управлява, "Атака" и ГЕРБ имаме идейни различия, но влязохме в коалиция, защото по този начин смятаме, че все пак можем нещо да придвижим, каза Сидеров. Бил съм дълго време в опозиция и знам какво е да те мачка държавната машина, защото си опонент на управляващите, допълни той.