Камарата на строителите в България (КСБ) проведе Общо събрание (ОС). Инж. Илиян Терзиев бе избран за председател на Управителния съвет на КСБ, съобщиха от Камарата.

Преди това е бил освободен от поста инж. Николай Станков след подадена от него оставка поради заемане на позиция в държавната администрация.

До този момент инж. Терзиев е бил зам.-председател на УС на КСБ. Той е и председател на Областното представителство на КСБ - София. Управител е на "АТ Инженеринг 2000" ООД, предава БТА.

След избирането му инж. Терзиев е заявил, че Камарата ще работи още по-активно за развитието на строителния бранш и за решаването на проблемите, стоящи пред него.

В Управителния съвет на Камарата са били избрани и нови членове - инж. Калин Пешов, "Главболгарстрой Холдинг" АД, и инж. Тодор Андонов, "Термал Инженнеринг" ООД. Инж. Калин Пешов и Велико Желев, "Хидрострой" АД, влизат в Изпълнителното бюро на Камарата, като инж. Пешов заема и позицията зам.-председател на КСБ.

От февруари Камарата е и с нов изпълнителен директор - инж. Мирослав Мазнев. Инж. Мазнев е с дългогодишен опит в строителния сектор, а от 2010 г. работи в КСБ. Бил е зам.-министър на регионалното развитие.