Нов високобюджетен исторически сериал тръгва по новия канал на Viasat World, само за драматични продукции

Новият драматичен канал Epic Drama ще ни зашемети през март със супер успешния сериал „Чумата.”

Каналът е достъпен в южна България чрез Телекабел и ТВ Сат Ком, в северна България – чрез NetWorx, а в София – чрез НЕТ 1.

Той ще покаже две от най-високобюджетните заглавия в програмата си досега през март.

От 18 март тръгва историческият ноар трилър в шест части „Чумата“ (La Peste) - най-голямата оригинална продукция на телевизионното подразделение на испанския телеком гигант Telefonica.

Богатият на исторически детайли сериал, чието действие се развива в опустошената от бубонната чума Севиля от края на 16-ти век, и на практика е трилър за сериен убиец. Той дебютира в Испания в средата на януари с рейтингов фурор, като надмина по резултати дори премиерата на 7-ми сезон на Game of Thrones.

За „Чумата“ се заговори още през 2016-та. Това е първият сериал, достигнал до официалната селекция на фестивала „Сан Себастиан“, най-реномираният подобен форум в испаноезичния свят. Още в края на миналата година се очакваше като ТВ събитието на първата половина на 2018-та. Причините са няколко и една от тях е, че продукцията е заснета с впечатляващия бюджет от $1.8 млн. на епизод.

Освен „Чумата”, Epic Drama предлага хитови заглавия като „Блудници” и „Господин Селфридж” от ITV Studios Global Entertainment, „Ресторантът” и „Версай” на Banijay Rights, „Борджиите” и „Ченге” от Beta Film, „Обрат:Шпионите на Вашингтон” и „Клондайк” на eOne. От Лазаровден пък, 31 март, очаквайте изтънчения минисериал в три части „Миниатюристът“ по дебютния роман на Джеси Бъртън, бестселър на New York Times, издаден и в България.

Epic Drama– нов канал от групата на TV1000 и Viasat History, стартира в Европа през декември 2017 г. Сред премиерите в стартовата схема бяха създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериалът в шест части „Клондайк“ с Тим Рот (Pulp Fiction) и Ричард Мадън (Game of Thrones), а през януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT -„Ресторантът“.

ТВ каналът е естествен резултат от доказания опит на Viasat History. Каналът предлага на зрителите завладяващ микс от драматични поджанрове, в това число крими и мистерии, екранизации по класически литературни творби, политически, исторически, военни, екшън и приключенски продукции, както и поредици по реални исторически събития. Epic Drama е безплатен за зрителя и изцяло дублиран на български, а филмите не се прекъсват от рекламни блокове, точно както TV 1000 и Viasat History.

За повече информация – попитайте своя оператор на тв услуга. Още на www.epicdrama.bg