Временната комисия за сделката за ЧЕЗ ще покани премиера Бойко Борисов на свое заседание. Това беше предложено на първото заседание на комисията от председателя й Жельо Бойчев. "Редно е да направим запитване до министър-председателя за решението за участие на държавата в сделката за ЧЕЗ", заяви Бойчев. 

 ДАНС и ДАР да поискат информация от техните чешки колеги за сделката за ЧЕЗ. Това беше предложено по време на заседанието. Димитър Лазаров от ГЕРБ, който е шеф на комисията за спецслужбите каза, че не вижда начин как ще  "Не виждам как ще задължим службите в Чехия да предоставят информация, която може да бъде и класифицирана". 

Представители на министерството на финансите ще бъдат поканени на следващото заседание, за да представят информация за арбитражното дело, което се води срещу България. Комисията реши да бъдат изпратени запитване и до службите ДАНС и ДАР, за да предоставят информация за средствата, с които се е осъществила сделката.

Шефът на комисията каза, че може да бъде изслушан и собственикът на “Инерком” Гинка Върбакова. Бойчев предложи да се изпрати писмо до прокуратурата, за да се види на какъв етап е делото срещу сделката. От КЕВР да бъде поискана информация за проведените регулаторни одити на трите лицензирани дружества на ЧЕЗ в България и нарушенията им. Информация ще бъде искана от агенцията за приватизация, като имаше предложение да бъдат поканени и представители от банките.