"Трябва да се променят законите и да се прилагат в цялата им строгост, защото с тези непрекъснати реклами с търкане на разни там билет чета, не знам си какво, всъщност си извършва реклама на хазарт." Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на парламентарния контрол.

"В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен начин, които въздействат не само върху децата, но и върху зрелите хора, като им внушават, че може за се забогатее и да се постигне нещо в живота без труд. Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина от вече десетина години", каза още Симеонов. И се закани да събере повече информация, за да предприеме необходимите действия и да предложи законодателни промени.

Повод за коментара му стана въпрос от червената депутатка Теодора Халачева за рекламата с участие на момичета от националния отбор по художествена гимнастика. По случая е предприета проверка от агенцията за закрила на детето. Фирмата, заснела клипа, е предоставила 7 броя договори с изпълнители в рекламата и всички са с пълнолетни лица, обясни Симеонов. Но тъй като той не приемал информацията за съвсем достоверна, е поръчана и допълнителна проверка чрез федерацията по художествена гимнастика.