Общо 38,8 млн. лева е бюджетът за запълване на дупки тази година. Това каза заместник-кметът на София с направление „Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев по време на проверка за извършването на текущ ремонт на бул. „Цветан Лазаров” в столичния квартал „Дружба”, предаде „Фокус”.

„Имаме ангажимента заедно с районните кметове да се обхванат максимално много вътрешно-квартални улици. Към това ще се пристъпи веднага, след като приключи ремонтът по основни булеварди и пътни артерии в столицата. Всички райони и общини са подали програми - съответно по тези, които се изпълняват с приоритет работим изцяло с максимални темпове, така че в най-близко бъдеще да се осигури нормалната проходимост по всички основни улици и булеварди” каза още Крусев.

„Имаме амбицията в тези дни, когато е хубаво времето, да се справим с основните пътни артерии, по които се движи градският транспорт и които са от най-голямо обществено значение. Съобразяваме се изцяло с метеорологичните условия, така че всичката работа, която се свършва да е с максимално добро качество. Именно в тази връзка следим прогнозата ежедневно” допълни още той. „Работи се по класическата технология с топъл асфалт. Дупката се изрязва, обработва се и съответно след това се асфалтира с помощта на асфалтополагач” каза още той.