Готовността на компаниите от Групата ЧЕЗ в България да приложат регламента за защита на личните данни бе обсъдена по време на 23-то заседание на Потребителския съвет към ЧЕЗ, съобщиха от компанията, цитирани от БТА.

"Целта на регламента е да даде по-голям контрол на гражданите върху това какво се случва с техните лични данни. Компаниите на ЧЕЗ са напълно готови за цялостното прилагане на регламента, считано от 25 май 2018 г.", е заявил Лазар Чифлигаров, директор "Защита на личните данни", "ЧЕЗ България" ЕАД. Той е представил подготовката и мерките, които са предприети от компаниите в Групата ЧЕЗ в България в изпълнение на регламента.

В изпълнение на изискванията на регламента в "ЧЕЗ България" ЕАД е създадена позицията директор "Защита на личните данни", чиято функция е да информира и съветва относно реда за работа с лични данни, да наблюдава спазването на регламента и да сътрудничи с надзорния орган - Комисията за защита на личните данни. Участниците в съвета са изразили удовлетворение от предприетите мерки за прилагане на нормативния акт.

Потребителският съвет към ЧЕЗ е консултативен орган, създаден през 2013 г. с цел да анализира и предлага за внедряване добри практики в обслужването на клиенти.