Нов модерен завод ще изгражда чужда компания в индустриалната зона на Куклен. Промишленото хале ще е върху терен от 17 дка. За по-малко от седмица общинската администрация е издала строителното разрешение за обекта.

"Имаме т.нар. "бърза писта" за приоритетна обработка на документите на големи инвеститори. В случая става въпрос за такъв, който ще вложи милиони евро. Очаква се да се открият много работни места", обясни зам.-кметът на Куклен Христо Божинов, но предпочете да запази в тайна името на фирмата.

От "Тракия икономическа зона", откъдето компанията е закупила земята, разкриха, че преговорите с нея са се водили близо година. Мястото за бъдещата фабрика е с излаз на Асеновградско шосе. В нея ще се произвеждат фарове за най-известната в света марка немски автомобили. Същата фирма притежава и заводи в Турция и Германия.

"Това е петият сериозен инвеститор в индустриалната зона край Куклен. След месец ще стане ясно дали там ще стъпи още един, който иска да строи завод за машини с цифрово-програмно управление", заяви съуправителят на "Тракия икономическа зона" инж. Пламен Панчев.