Правителството ще предложи на парламента възможността да започнат преговори с потенциален стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ "Белене". Това съобщи във Видин заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в областта. Трябва да е ясно, че държавата ще защити националния интерес, защото в тези преговори ще бъде поставено условието, да няма държавни гаранции и финансови ангажименти на държавата. Защото ако ги няма тези условия, това ще ни върне в схемата и начина, по която са реализирани началните намерения на АЕЦ "Белене". Затова БСП не трябва да се изказва по тази тема и да казва, че това е евтин ПР или имитация, каза Цветанов. Той уточни, че правителството преговаря с потенциален инвеститор от китайска страна, предава БТА.

Цветанов съобщи, че правителството на Борисов ще защити максимално интересите на българските превозвачи. Това за което винаги е настоявало правителството е, че транспортният бранш трябва да бъде изваден от пакета, който предлага президента Макрон.

По-рано днес Цветан Цветанов се срещна с кмета на Видин Огнян Ценков и разговаря с кметове на общини в областта. Тази вечер заместник-председателят на ГЕРБ ще участва в предизборна среща в село Раковица, община Макреш. На нея Цветанов ще подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Николай Ненчев за частичните местни избори, насрочени за 20 май. Предизборната среща ще се състои в салона на НЧ "Надежда - 1906". В нея ще участват народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев, областният управител на Видин Албена Георгиева и общинският ръководител на ГЕРБ-Макреш Иван Вълчев.