Началото по разширяването на участъка от пътя Русе-Силистра край ГКПП "Дунав мост" е поставено от днес. По този начин ще се премахне т. нар. "тапа", която се образува от превозни средства на подстъпите към граничния пункт, обясни областният управител на Русе Галин Григоров.

Ремонтът се извършва от агенция "Пътна инфраструктура" и ще продължи около четири месеца. Пътният участък, който се намира под жп надлеза в района на моста, ще бъде разширен и ще има две платна с по две ленти във всяка посока. Предвижда се и преместването на различни подземни комуникации, предава БТА.

От русенската митница съобщиха, че заради ремонта на пътя край ГКПП "Дунав мост" от днес временно се връща старата организация за движение на превозни средства - през трасе "Запад" в двете посоки.

Новоизграденото трасе "Изток" - за поемане на входящия трафик от Румъния, което заработи в началото на февруари тази година, ще преустанови пропускането и обработката на автомобили до приключване на строителните дейности.

От русенската митница информират, че е създадена организация за обезпечаването на служители за всички работни места на пропускателния пункт.