Отличието се дава и за екологичност, безопасност и предлагани модерни услуги

“Виктория груп” дава работа на младежи в неравностойно положение като помощник сервитьори в хотел "Чайка бийч"

Плажът в курорта Елените е получил тази година сертификат “Син флаг”, което показва високото качество на плажа, чистотата на морската вода, екологичност, безопасност и модерни услуги и удобства. Това съобщиха от представителството на международната организация “Син флаг”.

Всяка година националното жури към “Българско движение Син флаг", а след това и международното при “Фондацията за екологично образование” разглеждат кандидатурите. Сертификатът се връчва за един сезон и кандидатстването е ежегодно.

Отличените ивици подлежат на проверка през целия сезон. А пробите за чистотата на водата са изложени на плажа и са достъпни за всички посетители. “Син флаг” е най-утвърденият стандарт в туризма, имат го над 4000 плажа в цял свят, а в България носители са 13, сред които и тези на изявени курорти.

Ваканционно селище Елените, което част от холдинг “Виктория груп” - най-големият туристически оператор у нас, може да се нарече едно от най-приятните места по Българското Черноморие. За това със сигурност гарантира неповторимата локация на комплекса. Теренът, на който през 1985 г. е сложено началото на ваканционното селище, е избран неслучайно - там, където южните склонове на Стара планина срещат морето.

Цялото място е проектирано като парк. “Зелено. Много зелено”, така описват комплекса Игор и Оля - семейство от Украйна, което е на почивка тук. Затова и много семейства избират да летуват в Елените - включително и от България. Тук има достатъчно места, където децата да се чувстват уютно, да са защитени и да играят на воля. Към това се добавя и професионален екип от аниматори, които се грижат за забавлението на деца и възрастни.

В комплекса има множество вили, оградени от зеленина. Туристите, привърженици на лукса и комфорта, могат да открият своето място за отдих и почивка в хотела “Роял Касъл”. Разположен е на хълм и предлага прекрасна панорама към морския залив. Хотелът е проектиран с намерението да превърне комплекса в престижно място за почивка, което да отговаря дори и на най-изисканите вкусове.

Засадените огромни палмови дървета опасват алеите край плажа и района между “Роял Касъл” и “Вила Романа”. Това изобилие от екзотична и местна растителност придава на Елените допълнителен южен и дори средиземноморски чар.

От Елените всъщност започва и Южното Черноморие, което традиционно е най-предпочитаната част за отдих у нас, както от българи, така и от чуждестранни туристи. Всъщност българите са голяма част от гостите в “Роял Касъл”, а също така и в останалите хотели в Елените.

Едно много сериозно предимство на комплекса е, че е разположен край живописен залив, като съчетава планински и морски въздух, което е подходящо за хора с белодробни проблеми. Освен със собствен плаж курортът разполага с няколко луксозни ресторанта и плажни барове, спортни игрища, тенис кортове и база за водни спортове. А това лято атракция са огромните екрани на бийч бара, където могат да се гледат мачовете от световното първенство по футбол.

Водните паркове и атракциони са алтернатива, която много семейства с деца избират. Храната в Елените е също повод много семейства да се връщат отново всяко лято, защото е съобразена с всички възможни вкусове.

Освен успешните стъпки в екополитиката холдингът “Виктория груп” продължава своето развитие и в сферата на социалната и корпоративната политика - хотел “Чайка Бийч Резорт” през пролетта сключи партньорство с Дома за деца, лишени от родителски грижи “Майка Тереза” в Стара Загора и включи в своя екип 10 младежи, които ще заемат позиция като помощник сервитьори в олинклузивните ресторанти.

За част от тях това ще бъде реално първото работно място и за компанията това е голяма отговорност да им помогне да се интегрират успешно в обществото. През следващите седмици се очаква и в част от другите хотели и отдели на групата да се включат още младежи от подобен тип заведения, които да направят своите първи стъпки в туризма и хотелиерството.

“Чайка Бийч Резорт” ще бъде домакин и на творческия лагер на децата от сдружение “Прегърни ме”, което сключи дълготрайно партньорство със сдружение “Маринела”, също част от “Виктория Груп”. Начинанието стартира на 28 юни и ще продължи 10 дни. В този период децата ще създават художествени творби на разнообразни теми, а обществеността ще може да се запознае с тях на планирана есенна изложба в хотел “Маринела” в София.

Най-новото попълнение в портфолиото на “Виктория груп” е 4-звездният “Хасиенда бийч” - разположен в непосредствена близост до залива “Златна Рибка” на 30 км южно от Бургас и на 6 км от Созопол. Местоположението му е тихо и спокойно с достъп до плажа. В близост са къмпингите “Градина” и “Златна Рибка”.

Комплексът разполага с едноспални и двуспални апартаменти с всички необходими удобства, а първото впечатление на посетителите е, че се попаднали в Италия, заради атмосферата и архитектурата. Има ресторант с шоукукинг и италиански а-ла-карте ресторант. Баровете са два - лоби бар “Грийн” и пул бар “Барбоса”. Предлагат се и външен басейн и фитнес на открито, зелени площи за игра, детски клуб.

В "Елените" има и вили, подходящи за по-уединена и спокойно почивка.
В "Елените" има и вили, подходящи за по-уединена и спокойно почивка.
5-звездният "Роял Касъл"  е за туристите, които са привърженици на лукса и комфорта.
5-звездният "Роял Касъл" е за туристите, които са привърженици на лукса и комфорта.