Община Плевен инвестира над 13,8 милиона лева за реконструкция и обновяване на 30 обекта от градската среда съобщи пресцентърът на общината.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на оперативна програма "Региони в растеж". Успешно е завършена реконструкцията на градската градина и на Водната каскада на пл. "Възраждане", цялостно е обновен площад "Стефан Стамболов" пред Драматично-кукления театър "Иван Радоев".

Постигнат е напредък в изпълнението на дейностите по изграждането на нови детски и спортни площадки в кварталите.

Реновирана е инфраструктурата на девет улици в града.

Според изпълнителите, проектът постига устойчива и екологична градска среда, осигурява достъпност за лицата в неравностойно положение, безопасност на движението, повече възможности на гражданите, особено на децата на Плевен, за отдих, игра и спорт.

Видимо се подобрява състоянието на общинската пътна инфраструктура в 100-хилядния град. Намалява се вредното въздействие върху околната среда.

Общият бюджет на поредния европейски проект, който Плевен изпълнява, е 13,844 милиона лева, които представляват 100 процента безвъзмездна финансова помощ за Общината. От тях 2,076 милиона лева е националното финансиране и 11,768 милиона лева е европейското финансиране, уточниха от пресцентъра на общината.