Няма констатирани нарушения относно съотношението между свободната и платената зона на плаж "Перла", но за всеки случай сме назначили и геодезично заснемане на ивицата, каза току-що министър Николина Ангелкова, която инспектира на място.

Проверката бе провокирана от сигнал на почиваща пловдивчанка, че концесионерът на плажа не й позволил да си разпъне хавлията в зона, в която тя пожелала. Министър Ангелкова обясни, че най-вероятно проблемът идвал от факта, че тази година местата на свободната и платената зони са разменени. Явно по навик обаче, туристката, свикнала да плажува на конкретно място на "Перла", опитала отново да си разпъне хавлията там, но мястото вече било част от платената зона.

"Нямам притеснения, този плаж е над 120 декара и свободната зона е по-голяма от платената. Наше право е да определяме къде да разположим чадърите си и заведенията", каза концесионерът Лъчезар Захариев. Той стопанисва плаж "Перла" - Стамополу за първи сезон, но имал амбицията да поддържа ивицата така, че тя да вземе приза "Син флаг" за чисти плажове.  Министър Ангелкова с концесионера Лъчезар Захариев

Министър Ангелкова с концесионера Лъчезар Захариев

Ангелкова добави, че днес е проверила и плаж Припорско - централен, който няма стопанин, тъй като се изчаква да се види дали ще има обжалване след избор на концесионер. Тя обясни, че това ще стане ясно до 2 седмици, но дотогава за ивицата ще отговаря община Приморско, Трябва да бъдат премахнати и 4 незаконни обекта. 

Концесионерът Лъчезар Захариев
Концесионерът Лъчезар Захариев