Част от транспортния бранш излиза на протест в страната днес заради закона за създаване на Българска автомобилна камара. Те настояват законопроектът да бъде оттеглен.

250 автобуса и 150 камиона ще се включат в шествията в столицата. Първоначалната цел била да бъдат 750 автобуса, но организациите са предупредени, че това ще затрудни движението в София. Превозните средства, които трябвало да протестират в столицата, ще го направят в останалата част на страната. Сред градовете, в които също има шествия, са Бургас, Варна, Добрич и др.

Разликите между днешния протест и този в средата на месеца е, че сега няма да бъдат спирани пътнически курсове. На 14 юни автобусите, които участваха, не превозваха пътници.

Протестът е насрочен за 10 ч на площада пред храм-паметника “Свети Александър Невски”. Автобуси ще бъдат разположени и по продължението на бул. “Цариградско шосе” от страната на хотел “Плиска” до разклона за жк “Дружба”.

Камионите няма да бъдат на протест в центъра, тъй като нямат разрешение да се движат там. Очаква се те да бъдат разположени покрай двореца “Врана” и по автомагистрала “Тракия”.

В 11 ч шествието от храм-паметника ще тръгне към президентството и ще продължи през бул. “Мария Луиза” до Централна автогара.

Протестът трябва да е приключил до 13,30 ч.

Автобуси блокират центъра

на София с протестно шествие