Превозвачите изтеглят автобусите след среща при премиера Борисов, която току що приключи. Бойко Борисов прие браншовиците, а след това пред журналисти заяви, че законопроектът за Българска автомобилна камара се изтегля. Това е заявил и един от вносителите и депутат от ГЕРБ Станислав Иванов.

За най-голямо съжаление нещата пак опряха до мен, каза по-късно пред журналисти Борисов. Законопроектът предвижда браншът да дава разрешение, да наблюдава, да контролир. Впоследствие се разбрало, че има детайли, затова решението е да се изтегли този законопроект и да се съберат на масата за преговори всички превозвачески организации. Бойко Борисов допусна бъдещата организация да бъде двукамерна за автобусни и за товарни превозвачи.

Основно протестът, планиран за днес, беше на автобусните превозвачи, тъй като техните фирми са в пъти по-малко от тези на товарните и те смятаха, че гласът им няма да се чува. След решението те са доволни и благодарят на премиера за намесата му. 

Борисов напомни за пакета за Мобилност 2, който предстои да се гледа в Европарламента и напомни, че за защита на интересите на българските превозвачи трябва единство, а не разделение. В бъдещия законопроект възможно е някои от функциите на ДАИ да бъдат прехвърлени към КАТ, лансира Борисов и поръча на депутатите да помислят по темата. В бъдещия законопроект премиерът не искал лобистка линия и заяви, че не би нарушил доверието.